Weeshuis

€18.493 of €1 million raised

In Nederland wonen ruim 1 miljoen moslims, en een passende zorgvoorziening is nog niet gerealiseerd.
Daar willen we in sha Allah op korte termijn verandering in gaan brengen.
Veel ouders realiseren zich niet dat in Nederland als je alleenstaande ouders bent en een operatie

tegemoet gaat en je niet wakker wordt er een medewerker van een zorgorganisatie zicht buigt over het welzijn van je kinderen. Zeker als er niks geregistreerd staat.
Ouders van kinderen die uit huis geplaatst moeten worden of dreigen te worden bellen ons geregeld met een hulpvraag. En ook organisaties bellen geregeld met een of meer kinderen uit een gezin die snel ergens geplaats moeten worden. Vooralsnog hebben we hier (nog) geen plek voor. Maar daar werken we hard naar toe. Een plek waarbij professionals de kinderen en / of gezinnen zowel thuis als op een eigen locatie begeleiding en ondersteuning bieden om door de beproeving heen te komen.
Veel van deze gezinnen voelen zich erg eenzaam in hun strijd. En niet altijd goed begrepen door broeders en zusters.
Pleegoudersschap en gezinshuizen maken we ons ook al lang hard voor. En worden ook veelvuldig gevraagd om mee te denken in oplossingen.
Toch is de hulpvraag zo groot dat we echt een eigen plek nodig hebben. Het liefste gisteren nog. Op dit moment begeleiden we de weeskinderen in ons bestand ambulant. Dus we gaan naar de kinderen toe. Maar dit is voor de kinderen en de begeleiding niet altijd een goed werkbare situatie.
Veel niet islamitische organisaties zien ook het belang van een locaties die aan kan sluiten bij de kinderen en / of hun gezinnen.

Om een pand aan te kunnen kopen hebben we zeker 1 miljoen Euro nodig. In sha Allah.
Doe jij mee?
Doneer nu.

Personal Info

Donation Total: €10,00