fbpx

Weeshuis

In Nederland wonen ruim 1 miljoen moslims, en een passende zorgvoorziening is nog niet gerealiseerd.
Daar willen we in sha Allah op korte termijn verandering in gaan brengen.
Veel ouders realiseren zich niet dat in Nederland als je alleenstaande ouders bent en een operatie

tegemoet gaat en je niet wakker wordt er een medewerker van een zorgorganisatie zicht buigt over het welzijn van je kinderen. Zeker als er niks geregistreerd staat.
Ouders van kinderen die uit huis geplaatst moeten worden of dreigen te worden bellen ons geregeld met een hulpvraag. En ook organisaties bellen geregeld met een of meer kinderen uit een gezin die snel ergens geplaats moeten worden. Vooralsnog hebben we hier (nog) geen plek voor. Maar daar werken we hard naar toe. Een plek waarbij professionals de kinderen en / of gezinnen zowel thuis als op een eigen locatie begeleiding en ondersteuning bieden om door de beproeving heen te komen.
Veel van deze gezinnen voelen zich erg eenzaam in hun strijd. En niet altijd goed begrepen door broeders en zusters.
Pleegoudersschap en gezinshuizen maken we ons ook al lang hard voor. En worden ook veelvuldig gevraagd om mee te denken in oplossingen.
Toch is de hulpvraag zo groot dat we echt een eigen plek nodig hebben. Het liefste gisteren nog. Op dit moment begeleiden we de weeskinderen in ons bestand ambulant. Dus we gaan naar de kinderen toe. Maar dit is voor de kinderen en de begeleiding niet altijd een goed werkbare situatie.
Veel niet islamitische organisaties zien ook het belang van een locaties die aan kan sluiten bij de kinderen en / of hun gezinnen.

Om een pand aan te kunnen kopen hebben we zeker 1 miljoen Euro nodig. In sha Allah.
Doe jij mee?
Doneer nu.

Personal Info

Donation Total: €10,00

Welkom bij
SIZ (Stichting Islamitische Zorg)

Support us, we need your help
Stichting Islamitische zorg is een stichting die zorg draagt voor aankoop en onderhoud van panden ten behoeven van de islamitische zorg in Nederland. Ons doel is om geld in te zamelen voor een project om jongeren op te kunnen vangen en passende begeleiding te kunnen geven.

Help mee om het eerste Islamitische weeshuis in Nederland te realiseren!
“It takes a village to raise a child. It takes our Ummah (Society) to support all”

Opkomende evenement

Social Impowerment Forum, Meer Details

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds
en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg