Ons verhaal

Het doel

Stichting Islamitische zorg is een stichting die zorg draagt voor aankoop en onderhoud van panden ten behoeven van de islamitische zorg in Nederland. Ten behoeven van de islamitische zorg in Nederland, willen wij in sha Allah geld inzamelen voor een project om jongeren op te kunnen vangen en passende begeleiding te kunnen geven. In een natuurlijke omgeving; terug naar de fitrah (natuurlijke aanleg)

Jongeren zullen in een familiaire en professionele setting zich veilig kunnen ontwikkelen. Er zijn veel jongeren die geen passende woonvorm kunnen vinden en nu in bijvoorbeeld gesloten instellingen terecht komen.
Veelal niet omdat jeugdzorg vindt dat het kind daar hoort. Maar simpelweg omdat er geen andere mogelijkheden zijn.

Jongeren komen in aanraking met middelen en gebruiken die ze op nog slechtere paden brengt. We kunnen en mogen niet wegkijken en zeggen: dat is “het lot” van deze jongeren! Allah heeft ons de opdracht te geven om voor onze jongeren te zorgen. Soms hebben jongeren ouders die door zware psychische problematiek niet meer voor hun kind / kinderen kunnen zorgen. Ook deze kinderen komen in gesloten instellingen.
Jongeren komen uit onveilige situaties naar onveilige situaties. De druk en de angst dat de isoleercel weer ingezet gaat worden zorgt voor onrust.

web-games-children-playing-shutterstock_153764189-esb-professional

Wij gaan zelf geen kinderen uit huis plaatsen! Soms merken we in gesprekken dat dat de angst van onze broeders en zusters is.
Wij spelen in op de behoefte van ouders en kinderen met een islamitische achtergrond. En daarnaast spelen we in op de behoefte van de enorme tekorten voor goede opvang voor jongeren.