fbpx

Programs

Onze Programma's & Activiteiten binnen SIZ

Interne Opleiding binnen SIZ

De vraag op het gebied van interculturele (Islamitische) zorg, wonen en welzijn verandert en dat vraagt om medewerkers die daarop kunnen anticiperen. De krapte op de arbeidsmarkt dwingt betrokken partijen om te zoeken naar nieuwe manieren om medewerkers te behouden, medewerkers aan te trekken en anders te gaan werken.

In al deze ontwikkelingen vormen leren en ontwikkelen een cruciale rol en heeft Stichting Islamitische Zorg in samenwerking met het Noorderpoortcollege de eerste Islamitische Zorgopleiding in Nederland opgericht.

Een initiatief waarbij gemeente Groningen, winkelcentrum Paddepoel en stichting Cocreatie achterataan en aan bijdragen. De opleiding startte in 2021 en biedt een oplossing op maat in het uitbreiden van de bestaande onderwijsmogelijkheden naar onderwijs in de praktijk in het werkveld van de zorg met betrekking tot specifieke doelgroepen. Zo kunnen met meer flexibele, specifiek op de leerling afgestemde opleidingsdoelen de grote vraag in multiculturele casuïstiek beantwoorden en wordt het toe leiden naar werk in specifieke gevallen met baangarantie geboden. Hiernaast is er ruimte voor zij-instromers en herintreders.

Met dit unicum in Nederland wordt ingezet op de kracht van sleutelfiguren en rolmodellen en het erkennne en herkennen van multicultureel talent en ontstaat een nieuwe productieve leeromgeving met de sterke kanten van de twee traditionele omgevingen te combineren, namelijk die van de school en de hedendaagse steeds multicultureler wordende casuïstiek van beroepspraktijk.

Lees meer

Weeshuis

Onze visie voor de komende twee jaar is om een locatie te starten in de omgeving van Groningen zodat we professionele opvang kunnen bieden aan kinderen en jongeren. We zijn in binnen- en buitenland fondsen aan het werven en op zoek naar een geschikte ruimte.

Lees meer

Ummah Chat

Als je ergens mee zit, is het goed om daar met iemand over te praten. Dat kan opluchten. Maar er is niet altijd iemand in de buurt die je kunt vertrouwen of die tijd heeft om naar je te luisteren. Ook kan het moeilijk zijn om over je problemen te praten, zelfs met iemand die je heel goed kent. Je weet niet zeker of die ander je serieus neemt en je verhaal geheim houdt. Daarom is het fijn dat je altijd met Ummah Chat kunt praten.

Lees meer

Our Recent News

en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg