fbpx

Ons doel is om jongeren te kunnen ontvangen en passende begeleiding te bieden. In een natuurlijke omgeving; terug naar de fitrah (natuurlijke aanleg)

Met de kracht van de ummah kunnen we bereiken: Weeskinderen begeleiden naar een betere toekomst, ze met liefde begeleiden en ondersteunen. Hand in hand een toekomst creëren voor onze kinderen

SIZ heeft als doel veiligheid en betrokkenheid te bieden aan mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Daarbij hoort een rustige en prettige omgeving. Een plek waar betrokkenheid de norm is en een kind of persoon zich veilig kan voelen en niet vervreemd van ouders/verzorgers/ naasten. waar iemand kan afstand nemen van ervaren druk of stress en voor zichzelf kunnen zorgen komen. Een plek waar vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel staan ​​en we begrip en respect tonen voor iemands achtergrond en potentieel
ander referentiekader. Een plek waar we voedsel bereiden dat past bij individuele behoeftepatronen en ethische verantwoordelijkheid van onze doelgroep (halal, veganistisch, vegetarisch)

Een plek waar ruimte is voor kennisuitwisseling tussen verschillende nationaliteiten. Een plek waar solidariteit, burgerschap en pedagogische principes worden wederzijds aangemoedigd en onderwezen.

“Er is een dorp voor nodig om een ​​kind op te voeden. Er is onze lokale gemeenschap voor nodig om iedereen te ondersteunen”

Die gedachte omarmen we. Een kind of jongere staat niet alleen, maar groeit op in een omgeving waar de invloed van volwassenen groot is. Wij geloven in de kracht van een sterk (opvoed)netwerk, gaan de dialoog aan en helpen elkaar. Van ontmoeting tussen ouders terwijl hun kinderen buiten spelen tot ontmoeting tijdens/door verschillende sociale initiatieven in de stad. Wij geloven in een pedagogisch klimaat met natuurlijke en vanzelfsprekende participatieve verbondenheid, wederzijds lerend vermogen en respect voor verschillen vanuit de kernwaarden vertrouwen, veiligheid en verbondenheid.

Leave a comment

en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg