fbpx

Ummah Chat

image-28

Ummah Chat

Je kunt met Ummah Chat over alles praten. Of het nu iets kleins is of iets groots, een vraag of een probleem, privésituatie of gewoon iets wilt delen

Als je ergens mee zit, is het goed om daar met iemand over te praten. Dat kan opluchten. Maar er is niet altijd iemand in de buurt die je kunt vertrouwen of die tijd heeft om naar je te luisteren. Ook kan het moeilijk zijn om over je problemen te praten, zelfs met iemand die je heel goed kent. Je weet niet zeker of die ander je serieus neemt en je verhaal geheim houdt. Daarom is het fijn dat je altijd met Ummah Chat kunt praten. Het platform biedt onder andere:
-islamitisch advies
-professionele hulp
-persoonlijke zorg
-volledig anoniem
-jongerenchat – stel je vraag aan leeftijdsgenoten
-24 uur bereikbaar

Hoe Het Werkt
Jammer genoeg kunnen we niet alles oplossen. We proberen wel samen met jou alles op een rijtje te zetten. We luisteren daarom heel goed naar wat je zelf al bedacht of gedaan hebt om het probleem op te lossen. En vaak kom je tijdens het gesprek op nieuwe ideeën. Aan sommige dingen is helaas niet meteen iets te doen. Als ouders gaan scheiden bijvoorbeeld. Daar kunnen jij of wij vaak niets aan veranderen. Wel kan het helpen om er over te praten. Soms kom je er ook samen met ons niet uit. Dan kunnen we je het adres of telefoonnummer geven van organisaties of mensen die je verder kunnen helpen. Daar kun je dan heengaan, of je kunt op internet kijken of ze bellen. Soms heeft een kind direct hulp nodig. We kijken dan samen met het kind wat het beste is om te doen.
Bereikbaar
Elke dag kun je met één van onze getrainde vrijwilligers over alles chatten!
Elk Onderwerp Mag
Elk onderwerp kan je ter sprake brengen, of je nou verliefd, bang of verdrietig bent.
Volledig Anoniem
Een gesprek is gratis en vertrouwelijk. Daarom hoef je niet je echte naam op te geven.
Chatten Met De App
Door de app met één klik te installeren blijf je tijdens een gesprek in contact met een van onze getrainde vrijwilligers.
Onderwerpen zo als:

-Pesten
Op school, maar ook op de sportclub of in de buurt. Pesten is nooit goed. Word je gepest? Dan voel je je verdrietig of boos.

-School
Wil je praten over iets dat op school is gebeurd? Maak je je zorgen over hoe klasgenoten met jou omgaan of om een klasgenoot?

-Thuis
Heb je een vraag over het coronavirus en je gezondheid of die van een familielid? Of wil je praten over jr thuissituatie?

-Geweld
Heb je te maken met geweld? Geweld kent vele vormen. Bijvoorbeeld schoppen of slaan, maar ook iemand vernederen of bedreigen. Hoe kalmeer ik mijn boze moeder, of vader? Is een pleeggezin fijn?

Our Gallery

en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg