fbpx

Weeskinderen begeleiden naar een betere toekomst.

 

Weeskinderen begeleiden naar een betere toekomst.

Anders dan de Nederlandse definitie aangeeft, is volgens de islam een wees niet een minderjarige wiens beide ouders het leven hebben verlaten. Volgens de islam ben je als kind een wees zodra:

  • Je jouw vader of beide ouders verloren bent, of
  • Jouw ouder(s) niet in staat is (/zijn) om zorg te dragen voor je; door bijvoorbeeld depressie, verslaving, geestelijke of lichamelijke problemen.

Onder de islamitische term wees vallen dus de wezen, de pleegkinderen en de kinderen die crisisopvang behoeven. Of hun verblijf nu tijdelijk of van permanente aard is. Het islamitische weeshuis is er straks in sha Allah voor al deze kinderen.

Middels de realisatie van een weeshuis willen wij in sha Allah voor deze kinderen een veilige, professionele omgeving creëren. Onze professionals zijn bekend met de islamitische en/of culturele achtergrond van een kind. We zijn continu bezig om de zorg die we bieden te verbeteren. Zodra we een pand hebben kunnen we ze niet alleen opvang bieden, maar ook bredere zorg. Zoals het inzetten van dieren om zo contact, een eventuele verwerking en herstel te helpen faciliteren. De mogelijkheden zijn oneindig.

Om zo’n mooie plek te kunnen realiseren hebben we jouw hulp nodig. Voor de aanschaf, verbouwing en inrichting van een pand is naar schatting 1 miljoen euro nodig. Los van een klein dierenverblijf, willen we er kinderen kunnen opvangen, ruimte voor dagelijkse (buiten)activiteiten, ruimte voor therapie en indien het ingezamelde bedrag het ons toelaat in shaa Allah nog heel veel meer. Het is een enorm bedrag en dus zijn wij van uw gulle donatie(s) afhankelijk.

De Profeet (vrede zij met hem): “Ik en degene die een wees onderhoudt, zijn net als deze in het Paradijs”, en hij bracht zijn wijsvinger en middelvinger bij elkaar. (Moeslim)

Dus deel dit project met je naasten en help onze jeugd door het realiseren van het weeshuis mogelijk te maken!

en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg