fbpx

Ze begeleiden met liefde en ze ondersteunen.

 

Ze begeleiden met liefde en ze ondersteunen.

SIZ stelt zich ten doel veiligheid en betrokkenheid te bieden aan mensen die in een kwetsbare positie verkeren. Daarbij hoort een rustige en fijne
omgeving. Een plek waar betrokkenheid de norm is en een kind of persoon
veilig is en niet vervreemdt van ouders/verzorgers/dierbaren. Waar iemand even afstand kan nemen van ervaren druk of stress en tot zichzelf kan komen. Een plek waar vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel staan en we begrip en respect tonen voor iemands achtergrond en een mogelijk anders referentiekader. Een plek waar we voedsel bereiden dat aansluit bij individuele behoeftepatronen en ethische verantwoording van onze doelgroep (halal, vegan, vegetarisch) Een plek waar ruimte bestaat voor kennisuitwisseling tussen diverse nationaliteiten. Een plek waar solidariteit, burgerschap en pedagogische grondbeginselen wederkerig worden aangemoedigd en onderwezen

 

Kinderen waarvan ouders (tijdelijk) niet beschikbaar zijn voor de opvoeding, zijn erg kwetsbaar.

Binnen het reguliere systeem is er vaak geen begrip en ruimte voor veel verschillende aspecten in de zorg die kinderen nodig hebben om tet hun beste zelf te kunnen komen. Zich te ontwikkelen tot een prachtige en krachtige wereldburger.

De afgelopen jaren hebben we in verband met het niet hebben van een locatie deze kinderen ambulante begeleiding geboden. Dus we gaan naar de kinderen toe. Dit is niet altijd toereikend om passende zorg te bieden. Niet vanwege soms maatregelen die opgelegd zijn, maar ook vanwege draagkracht van de achterblijvende ouder. Of verzorgende ouder(s). Het zou fijn zijn om een plek te kunnen realiseren waar kinderen af en toe in veiligheid en met professionele begeleiding kunnen verblijven. En dat een ouder dan ook kan zeggen: ik ga (ook) mee, een paar dagen bijkomen. En zo samen werken aan een betere toekomst en meer energie. Vele ouders komen ook met deze gerichte vraag: hebben jullie (logeer-)opvang plaatsen?

Waar ouders weten dat er islamitische basis zaken geregeld en gewaarborgd zijn. Dat is een veilige gedachte. Zowel voor de ouders als de kinderen. En ook hulpverlening ziet nagenoeg altijd de meerwaarde in van deze belangrijke elementen voor geslaagde zorg.

Van (halal) eten tot mogelijkheden van gebed en islamitische levenswijsheden en de feestdagen etc.

De begeleiders en medewerkers zijn:

  • Professionals
  • Professionals i.o.
  • Vrijwilligers
  • Mensen van kennis

De ambulante activiteiten zullen ook vanzelfsprekend doorgang vinden.

 

en_USEnglish
Stichting Islamitische Zorg